IndoorTractorPulling Zwolle 2016

Nieuwsbrief, Gorssel 26 januari 2016,

– Kampioensfeest  –
op zaterdag 21 november was het feest in de iessel diesel werkplaats, want het Nederlands kampioenschap werd gevierd. Samen met sponsors, collega pullers, en iedereen die de iessel diesel een warm hart toedraagt. Er werd naar hartenlust gegeten en gedronken. En er werden sterke verhalen verteld. Door het team werd terug en vooruit gekeken op het seizoen 2015 door middel van een film presentatie.

– Aadrie van der Veeken metaal –
De wielen waarmee de iessel diesel momenteel rijd zijn beschikbaar gesteld door Aadrie van der Veeken metaal. En voodr seizoen 2016 mogen we ze weer gebruiken!

– Wisselbeker –
Het volgende wat op het programma stond was weer een feest avond, van de NTTO National waar de kampioensbekers werden uitgereikt. Dit alles vond plaats in Wernhout (NB) waar het nog lang gezellig bleef.

– Royal Trading –
Onze sponsor Royal Trading Deventer heeft in haar assortiment de producten van Xenum opgenomen. Welke naast motorolie een breed scala aan producten voor de automotive industrie aanbiedt.

Afgelopen seizoen is de motor van de iessel diesel gesmeerd met Pulling olie van RT Lubricants en dit tot volle tevredenheid. Samen met Royal Trading hebben we besloten seizoen 2016 weer met deze olie te gaan rijden.

– Voorbereidingen Zwolle –
Op zaterdag 5 december was de jaarlijkse verplichte koppeling en vliegwiel keuring van de NTTO. Al deze onderdelen zijn goed gekeurd. Voordat het vliegwiel weer is gemonteerd hebben wij deze uitgebalanceerd op een wielbalanceerapparaat. De 20 gram onbalans werd zo doende verwijderd.

Bij controle van het methanol systeem bleek dat het brandstof filter door de methanol was aangetast. Deze corrosie kan verstoppingen in de nozzles veroorzaken. We hebben een nieuw filter gemonteerd en het hele systeem gereinigd. Daarna liep de iessel diesel als een zonnetje, klaar voor Zwolle 2016!

– Indoor Zwolle –
Naar de iesselhallen worden we gebracht door Hein Kettelarij van KTL Transport. Dit jaar hadden we een primeur, want het was de eerste rit voor de nieuwe Scania van Hein. Automatisch schakelend waren we binnen no-time in Zwolle.

In de Light SuperStock stonden dit jaar 4 deelnemers aan de start, waarvan 1 uit Frankrijk. De organisatie had gezorgd voor een goede baan, en er werd gereden voor de Keep Moving Orange. Eerste starter was Blue Thunder die voor het laatst in de Light reed, de eerste FP was een feit. Als 2e starter was Easy Rider die afgelopen winter heel druk is geweest met het lichter maken van de achteras. Helaas wilde de trekker niet in de versnelling. Dus was het de beurt aan iessel diesel. De hogere turbodruk en de andere methanol afstelling resulteerde in een FP. Als 4e kwam Froggy (JD) ook aan een FP. In de Pull Off reed Blue Thunder weer een FP, iessel diesel 73,42 meter en Froggy kwam niet weg vanwege een gebroken rotor in de ontsteking. Blue Thunder gefeliciteerd, een mooie afsluiting van de Light SuperStock. Easy Rider kon als laatste buiten mededinging rijden, en had een wilde run.

ps. Hans Wijgman was donderdag 21 januari geopereerd aan zijn knie, maar kon dankzij Gerard Meerbeek en een rolstoel toch genieten van het indoorspectakel.

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: