Demo in Staphorst en Halsteren 2017

Nieuwsbrief, Gorssel 2 oktober 2017

Demo Staphorst
Woensdag 20 september werden we benaderd door de organisatie van Staphorst om samen met de Navigator een demo te komen geven tijdens het NK standaard en supersport op vrijdagavond 22 september. Zo gezegd zo gedaan. De bedoeling was dat wij rond 22:30 uur zouden rijden maar door problemen met de sleepwagen werd dit 00:30 uur… Michiel gaf de iessel diesel flink de sporen, en in een fraaie stijl naar 125 meter! Het publiek was razend enthousiast, en wij hopen dat Staphorst de Light SuperStock klasse weer opneemt in haar programma.

Halsteren
De wedstrijd in Halsteren, misschien wel de spannendste wedstrijd van het seizoen! Na de nodige voorbereidingen zijn we vol goede moet richting Halsteren vertrokken. Speciale VIP gasten in de vorm van Ap Ilbrink en Hein Kettelarij gingen vandaag mee. Eenmaal aangekomen in Halsteren bleek de baan aan de zacht kant. We hebben wat aanpassingen gedaan aan de trekker met gewichtsverdeling en bandenspanning.

Als 3e mochten we aanhaken, en op de achterwielen ging het naar 84,87 meter. De 6,6 liter Ford motor gaf alles wat hij in zich had. Op dat moment de 2e afstand achter Moving Mountains. Na ons was de nieuwkomer Ruff Stuff aan de beurt, dit is een Agco trekker met een V8 Caterpillar. Het zag er veel belovend uit maar na 20 meter ging de rotor van de ontsteking kapot… Daarna was het de beurt aan de Easy Rider, deze ging over onze afstand en daarmee werd hij Nederlands Kampioen 2017.

2e in de Nederlandse Competitie
We kunnen terugkijken op een mooi seizoen met 11 competitiewedstrijden en 5 demo’s in 4 verschillende landen. En de trekker loopt nog steeds! Als team iessel diesel willen we alle sponsoren, leden van de club van 100, collega pullers, sleepwagen bemanningen, organisatoren en de NTTO bedanken!

2018
Om de aansluiting te houden met de top gaan we deze winter de 7,6 liter Powerstar Ford motor in orde maken.

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: