Tractorpulling Alphen, Bailleul le Soc en uitgeregend Halsteren

Dorsdag
Op zaterdag 18 augustus 2018 gingen we niet naar een wedstrijd maar naar de jaarlijkse dorsdag van de GOTV. Bij de Gorsselse molen in de Gorsselse Enk. De Ford 9600 uit 1974 is eigenlijk ook een beetje een oude trekker, echter zonder rustige oude dag! 
Mede door het mooie weer was het een gemoedelijke sfeer. Vragen van bezoekers werden door de teamleden uitgebreid beantwoord. En aan het einde van de middag werd de iessel diesel nog even gestart, wat met applaus werd beloond. 

Alphen 8 september 2018
De wedstrijd in Alphen was dit jaar een bijzondere. Want door de droogte in Zweden mocht daar het EK niet worden verreden. Dit werd verplaatst naar Alphen. Michiel en Lucia hadden eerst de koeien en kalveren van ’t Walle verzorgd en net op tijd voor de wedstrijd. De iessel diesel mocht als eerste aanhaken voor de keep moving blue sleepwagen. Met een kogels gang ging het naar 108,85 meter. Dit was goed voor een plek in de pull off met 4 tractoren.
Helaas verliep dit minder god, want de motor begon bij 30 m. Onzuiver te draaien. Bij 72 m wat het uit en goed voor een vierde plek. Daarmee gingen we naar een tweede plaats in het Nederlands Kampioenschap. Met 1 puntje achter Easy Rider team. Bij onderzoek bleek de rotor van de ontsteking beschadigd te zijn. En zonder goede vonken loopt het niet helaas.
Wilma en Michiel keerden huiswaarts en Erik, Floris en Lucia vertrokken naar Frankrijk, na de superstocks en warme maaltijd.

Bailleul le Soc
Vanuit Alphen –Brabant werd er doorgereden naar het Franse land, omdat daar een wedstrijd was op zondag 9 september 2018. Dit was ongeveer 5 uur rijden. Nadat de bus van de tolweg af ging was het nog ongeveer 20 kilometer over binnenwegen en Franse dorpjes. Er bleef ons de hele tijd een vrachtwagen volgen. Dat was het team Moving Mountains.
Rond 1.30 uur waren we op de plek en na wat slaapmutsjes met de familie van der Veeken gingen we slapen. De de vroege morgen, 10.00 uur, werden we wakker gebeld. Over 15 minuten werden we al opgehaald. Dus snel de olie opwarmen en de rotor nog gerepareerd. Erik reed voor het eerst in zijn carrière met een lege maag.! Maar het liep goed en op de steigerbegrenzers een Full Pull maar liefst! Na het eten een interview met een Franse lokale tv-omroep in het Engels en met duke tape!
De familie thuis kon meegenieten live op Face book. Zo zagen ze tegen de klok van 15.00 uur Floris aanhaken. Na 10 meter viel de motor stil. Rotor weer stuk. Een andere gemonteerd en toen ging het richting Full Pull met iessel diesel en Floris op de bok. Na meting had de iessel diesel de verste afstand. Groot applaus van het Franse enthousiaste publiek. Was een enorme happening , mooie wedstrijd en rond de klok van 24.00 uur weer op Gorsselse bodem met de bus.

Halsteren
1 punt achter, nog 1 wedstrijd te gaan. De hele week voor Halsteren was het slecht regen weer. Vooral de zaterdag 22 september. Laat in de avond kwam het bericht dat Halsteren was afgelast voor de zondag. Na 11 wedstrijden zijn we als team iessel diesel 2e geworden in het Nederlands Kampioenschap. Geëindigd op 1 punt voor Moving Mountains en 1 punt achter Easy Rider.

Team iessel diesel kijkt goed terug op seizoen 2018. Met een nieuwe motor, veel schade en sleutel werk kunnen we trots zijn op de tweede plek (ondanks het ene puntje verschil).

De beker wordt op 8 december 2018 opgehaald!

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: