Bus Werkzaamheden

Nieuwsbrief, Gorssel 28 maart 2016,

In de winterstop hebben we de bus geschuurd, geplamuurd en weer geschuurd. Alles bij elkaar bijna 70 m2. 60 schuurschijven en 12 kg plamuur en de nodige uren werk van Hans, Gerard, Erik en Floris. Deze heren waren zoet van oktober tm februari.
Na het schuren hebben we de aluminium delen gespoten met een speciale epoxy primer. De achterklep aan de binnenkant voorzien van bodyshutz, alle naden hebben we afgekit met acrylaat kit.

Al deze materialen inclusief 12 kg blauwe verf zijn beschikbaar gesteld door Autoschade Rouwenhorst uit Ruurlo, hiervoor onze dank!
Begin februari konden wij terecht in de verwarmde werkplaats van Loonbedrijf Boschloo, We konden daar beginnen met de voorbereidingen voor het verven. Vrijdag middag konden we dan eindelijk beginnen met de blauwe verf. Zaterdag avond hadden Gerard, Hans, Erik en Floris de bus helmaal blauw gerold. Hij leek wel Nivea blauw. In de loop van de week hebben we de lampen, spiegels, gril ect. gemonteerd.

Via de uiterwaarden konden we huiswaarts keren met de bus. De iessel was hoog met als gevolg dat we door het water moesten. Dit leverde mooie plaatjes op.
Nu konden we verder met het trekker gedeeld van de bus, we hebben met isolatie en triplex platen het plafond en wanden afgewerkt. Zodat alles nu mooi glad en strak is. In totaal zijn 33 m2 plaat gebruikt en 300 popnagels en 50 schroeven.
Nu kunnen we de binnenkant ook schilderen, heeft nog iemand suggesties voor de te gebruiken kleur combinatie?

Floris heeft 35 meter stikkers gemaakt op zijn opleiding, deze gaan we op 1 april opplakken, en dit is geen grap. Hiervoor kunnen we wederom gebruik maken van de verwarmde werkplaats van Loonbedrijf Boschloo. Hiervoor onze dank!
Hoe het plakken gegaan is, veranderingen aan de trekker en ander nieuws komt in de volgende nieuwsbrief.

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: