Made, Oudenhoorn, Anholt (D), Staphorst en Hoeven 2019

Made’s Power Weekend (zondag 16 juni)
In de weken voor Made werdt er in de werkplaats gezocht naar meer pk’s. Zo werdt een nieuw TM cilinderkop geoptimaliseerd door Aadri van  Der Veeken. Daarna de klepzittingen gevreesd bij Pasman. Waarvoor onze dank!

Dit alles was vrijdag 14 juni klaar en zondag 16 juni was de wedstrijd al. Eenmaal in de werkplaats in Gorssel moest er nog een hoop gebeuren voordat de cilinder kop gemonteerd kon worden. Zondag ochtend rond 07:00 uur was het dan eindelijk zover, de kop lag op de motor. Maar na het passen van de stoterstangen kon deze er weer af. We waren in alle drukte vergeten om de gaten een paar mm groter uit te boren… Na een kort overleg besloten om alles weer terug op de oude kop te zetten, denk aan paspinnen, methanol nozzles en klep veren.

Rond 10:00 uur lag de oude kop weer op het blok en konden we de spruitstukken, turbo en afscherming monteren. Daarna werdt alles snel ingelanden en de navigatie gezet op het Brabantse Made.
In Made lag een goede baan en een pittige sleepwagen afstelling. Erik toerde de motor goed op en spinde hard weg. Tot opeens de aandrijving weg viel en de motor over toeren ging… Einde oefening, Al snel na de run bleek er iets mis te zijn met de eerste versnelling, en konden we met de laatste plaats terug naar Gorssel.

Na een inspectie bleek dat de versnellingsbak een nieuwe gebit nodig had, Aadri van der Veeken werd gebeld en kon dit verzorgen. Daarnaast werdt in de werkplaats in Gorssel de nieuwe kop op de freesbank gelegd om de vergeten stoterstang gaten uit te boren.

Oudenhoorn (zaterdag 22 juni)
Zaterdag middag zat alles op zijn plek en konden we vertrekken naar Oudenhoorn waar we rond 22:00 uur mochten aanhaken. Dit keer lag er weer een mooie baan voor ons klaar, De toeren kwamen mooi in de motor en spinde hard van zijn plek weg. Tijdens was er te zien dat methanol onder de kap vandaan kwam, en tijdens de laatste meters ontstond er een brand, dit werd snel geblust met water. Al gouw ontdekte dat er een methanol nippel los zat, hierdoor konden we niet terug komen in de finale en dit resulteerde in een gedeelde 2e plaats met Easy Rider.

Demo in Anholt (D) (zondag 23 juni)
De machine werdt de volgend ochtend voorzien van een pitstop en kon daarna vertrekken naar Anholt in Duitsland voor een demo. Michiel mocht net als vorig jaar de demo verzorgen, maar bij de start van de run klonk er iets niet goed en waaide de motor uit, hierna werdt nog een poging gedaan maar dit ging niet veel beter.

Al snel terug in de werkplaats bleek dat het uitlaatwiel van de turbo beschadigd was. Daarnaast werdt ook geconstateerd dat er een zuiger beschadigd was en er een kromme kelp in de kop zat… Barent Huibrechts van het Rocky team werdt gebeld en kon de turbo reviseren, Aadri werd gebeld en kon een nieuwe klep opsturen en Jan Burggraaf stuurde een set nieuwe kopringen op. Aan het einde van de week waren alle benodigdheden in Gorssel en kon de machine afgebouwd worden..

Staphorst (zaterdag 29 juni)
We wisten nog niet precies hoeveel meer flow de nieuwe kop geeft, dus werdt er voor een rijkere setup gekozen. Tijdens de run moest er veel geremd worden om niet over de rechter kalklijn te gaan, dit koste meters. Toch kwam de machine rond 90 meter en dit was goed voor een 5e plaats.

Hoeven (zondag 30 juni)
De machine werdt na de run uitgelezen en gecontroleerd. De setup werd iets veranderd en zo was alles klaar voor al weer de 5e competitie wedstrijd van het seizoen.  In Hoeven was de klasse flink kleiner, maar alle 5 de deelnemers zette de sleepwagen over de Full Pull lijn neer. In de finale zette Erik de iessel diesel op 106,13 meter neer goed voor een hele mooie 2e plaats!

Afgelopen weken en weekenden is er veel gesleuteld aan de trekker, we hebben de stijgende en de betrouwbare lijn weer te pakken. We gaan de machine klaar maken voor de volgende wedstrijd op 13 juli in Putten.

 

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: