Alphen

Gorssel 26 Augustus 2013.

Zondag 18 Augustus Dorsdag Gorssel.

Bij de molen in de Gorsselse enk stonden oude trekkers van de Gorsselse oude trekkervereniging opgesteld. Er werden aardappels geoogst, met paarden geploegd en gedorst met een oude dorsmolen. iessel diesel is van 1974 dus past hij daar prima bij. De mensen hadden veel vragen en zagen iessel diesel voor het eerst.

Berichten uit de werkplaats.
Gerrit Boschloo kwam met de shovel in de wei om iessel diesel te testen, dat was nodig omdat de trekker sputterde. De waste gate werd afgeplakt omdat het niet zeker was of hij functioneerde. Via een nanometer op het dashboard kon de inlaat druk gemeten worden. Na de trek met de shovel bleek dat de inlaat druk niet hoog genoeg was. Wel zaten Gerrit en de shovel onder zand (helaas geen foto’s van) en een spoor in de wei.

In de week voor Alphen werd er nog flink gesleuteld en nagedacht. Erik maakte een strip in de turbo na overleg met Willem Veldhuizen, hopelijk word er zo meer druk opgebouwd en is het sputteren over. Edwin Oltvoort bracht andere nozzles aan in het inlaatspruitstuk voor meer brandstof. Erik Wilgenhof uit Harfsen heeft nieuwe olie filters beschikbaar gesteld, dank hiervoor.

25 Augustus 2013 Alphen.
Iessel diesel werd weer opgeladen en Hein wist de weg. Het was een drukke wedstrijd want ook de Hurricane (Super  Stock) was aanwezig. Voor het eerst samen op een wedstrijd. In de Light Super Stock was iessel diesel als 7e aan de beurt. Er werd aangehaakt en Erik begon met optoeren, de motor begon al weer te sputteren (wat op het filmpje goed te horen is) de trek eindigde bij 47,49 meter. Dit resulteerde in een 4e plaats.

De punten werden geteld en het bleek dat iessel diesel 3e is geworden in het Nederlands Kampioenschap, in de Light Super Stock klasse! Een mooi resultaat voor 2013.

Bedankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt door sponsoring en sleutelwerk aan iessel diesel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

TractorPulling Team