Indoor Zwolle 2019

Nieuwsbrief, Gorssel 11 februari 2019

Naamswijziging 
Vanaf dit seizoen zal de naam Light Superstock veranderen naar Limited Superstock. De naam Limited past beter bij de limitaties van de klasse ten opzichte van de superstocks (max 7,6 L, 1 turbo, originele cilinder kop). Waar Light meestal wordt gebruikt als lichter in gewicht zoals de Light Modifieds (2500 kg).

Voorbereidingen voor Zwolle
In de huidige originele versnellingsbak konden we maar kiezen uit 1 versnelling om mee rijden, ook kwamen we de laatste wedstrijden slijtage tegen. Sponsor Aadri van der Veeken metaal maakt speciale pulling versnellingsbakken met 2 versnellingen die in het originele versnelingsbakhuis passen. Deze bak hebben we voor de wedstrijd in Zwolle er in gezet. Hans en Erik hebben de versnellingspoken gemaakt en voorzien van een solide schakel en vergrendel systeem. Ook is de price-as voorzien van een rem zodat er zonder kraken geschakeld kan worden. 

Verder is de motor nagekeken en voorzien van zuigers met een andere verbrandingskamer vorm en compressie verhouding. Daarin zijn we geadviseerd door Bernard van Seinhorst Motorsport. Door Pasman Motoren en Aggregaten zijn nieuwe zuigerveren geleverd. 
Het turbinehuis van de turbo hebben we vervangen door een exemplaar met een grotere doorlaat om meer vermogen te creëren. 
Al met al is er veel gesleuteld de laatste weken, en liep de iessel diesel rond vrijdag middernacht. 

Indoor Zwolle 2019
Net zo als elk jaar gaan we met Hein van KTL Transport en Veevervoer naar de wedstrijd in Zwolle omdat de bus niet mag rijden in de wintermaanden. 
in 2015 waren we de enige deelnemer in de klasse, vandaag stonden er 11 uit heel Europa op het programma. Michiel had de proeftrek van de Limited Superstocks, de hoogste versnelling werd gekozen. Het een en ander werkte toch wat anders als we dachten, de turbo kwam niet goed op gang en dus ook geen vermogen. Naar uiteindelijk 3 pogingen kwamen we op 7,68 meter, helaas een 10 plaats. 
We gaan de verzamelde data uitlezen om het lek bovenwater te krijgen. De eerste competitie wedstrijd is in Oud Gastel op zaterdag 4 mei. 

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: