Made 2021

Nieuwsbrief, Gorssel 12 augustus 2021

Vorige week donderdag is oud sponsor Anton Bruggeman overlenden. We wensen de familie veel sterkte toe.

Op zondag 8 augustus vertrok het team richting het Brabantse land. Eenmaal aangekomen op het wedstrijd terrein van Made zag het er wel anders uit als we gewend waren. Geen grote feesttenten of volle taluten met publiek langs de banen.

Omdat de Easy Rider wat problemen had schoof de proeftrek op en mocht Michiel als eerste de sleepwagen verplaatsen. Het optoeren ging goed en de machine was opweg naar de 100 meter. Helaas kwam Michiel in een spoor terecht aan de linker kant van de baan maar gelukkig bleef de Ford wel binnen de witte kalklijnen. Bij 103,41meter spinde de trekker uit. Omdat de sleepwagen niet was versteld hadden we de keuze om de proeftrek over te doen. We besloten om het te laten staan, helaas bleek uiteindelijk dat de afstand een meter te kort was voor de finale.

Maar achteraf bleek dit de juiste beslissing. Na controle in Gorssel bleek dat er een stoterstang krom gedrukt was. Inmiddels is de oorzaak gevonden en een andere exemplaar gemonteerd. Met dank aan Jan van der Veeken (Moving Mountains). Ook zijn de remblokken vervangen, die waren behoorlijk vettig geworden door een lekke olie kering van de steekas. Dit verklaarde ook waarom de Ford niet goed van koers wou veranderen tijdens de run.

Aanstaande zondag 15 augustus staat de 3e competitie wedstrijd op het programma in het Belgische Zele. Houd onze sociale media en de website van de NTTO in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s