ANWB informatie avond en OTMV Ploeg wedstrijden

Nieuwsbrief, Gorssel 13 oktober 2015,

Te gast bij de ANWB.

Op 22 september en 6 oktober was het iessel diesel team te gast bij het ANWB station te Markelo. Hans Wijgman die werkt bij de ANWB heeft een technische avond georganiseerd. Met als onderwerp Tractor Pulling.

Nadat we de iessel diesel in de werkplaats hadden geduwd gingen we naar de vergaderruimte waar Hans een presentatie had over: team iessel diesel, tractorpulling, aanpassingen aan de trekker en wat is methanol. Dit werd afgewisseld met filmpjes en technische informatie. Er werden verschillende oliemonsters en kapotte onderdelen getoond.

Na de koffie pauze gingen we naar de werkplaats waar de trekker van top tot teen bekeken werd en waar kritische vragen gesteld werden. Als kers op de taart werd de iessel diesel gestart. Hierdoor werd het plafond schoon geblazen en condens druppels lekten van de TL lampen af. Doordat de vragen bleven komen van de ANWB mannen waren het zeer boeiende avonden. We bedanken Hans hiervoor.

OTMV Ploeg wedstrijden in Laren

Op zondag 11 oktober was iessel diesel te gast in Laren waar het merk Ford centraal stond. Op verschillende velden waren: rondgaand hef ,rondgaand getrokken, heen en weer gaand en ploegen met 2 wiel trekkers. Dit alles was bij de Boddel van de familie Klein Velderman.

Ruim 30 Ford tractoren stonden in een grote cirkel opgesteld, van Blauwe Reiger, Major, Dexta 1000 serie’s en 10 serie tot New Holland T8/420. En daartussen stonden de iessel diesel en Zapo uit Batmen. Sponsor Herman Rotman was deelnemer, Het is niet bekend welke prestatie hij heeft neergezet.

Dit was het laatste evenement voor de iessel diesel dit jaar. De trekker mag uitrusten, het team gaat druk bezig met de bus.

 

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: