Voorbereidingen Zwolle

Nieuwsbrief, Gorssel 13 Januari 2014.

de bus was buiten te bewonderen Na de demo in Harskamp heeft team iessel diesel een feestje gegeven voor sponsoren en mensen die geholpen hebben. Tijdens het feestje was het nieuwe vervoer te zien uit 1980. Het feestje was ouderwets gezellig met een hapje en een drankje en vele sterke verhalen.

De motor werd uit elkaar gehaald omdat er schade was aan de uitlaat klep van cilinder 6, dit was te zien aan de uitdraai van de data logger. En dit werd veroorzaakt doordat er een stukje van het compressor wiel is afgebroken. De smering van de turbo is aangepast, hier is een apart smeersysteem voor gemaakt. Doormiddel van een externe oliepomp en reservoir.  Het reservoir is vakkundig gelast door Henk Meijlink.

We hebben de bus ontdaan van ligbad en suite. waar nu een soort garage is ontstaan. (te koop 8 bedden met ligbad)

Terwijl de trekker nog helemaal uitklaar lag kreeg Team iessel diesel bezoek van een redacteur van blad Trekker.  (klik de link om het tijdschrift te lezen)

iessel diesel in blad trekker

Via marktplaat werden 2 lucht cilinders gekocht. Na een mailtje van een oplettende Herman Rotman die in Friesland een 24 volt’s lier heeft gevonden. Op een avond hebben we deze opgehaald, Herman hiervoor bedankt!

 De motor en de onderdelen zijn schoongemaakt bij Pasman Motoren en Aggregaten.

Motul leverde motorolie en koelvloeistof voor de bus. En in overleg is besloten om een olie in de motor te gebruiken met een ander specificaties. En voor de turbo smering word nog een ander olie geadviseerd.

Na de wedstrijd in Zwolle gaan er olie monsters naar het lab van Motul, om zo de kwaliteit te controleren. Van AMW Parts Rental Machinery hebben we nieuwe olie filters gekregen voor het nieuwe seizoen.

Nadat alles weer in elkaar is gezet konden we proefdraaien en de olie druk van de turbo afstellen. Dit werkte allemaal prima, word de puntjes op de i gezet om op 25 Januari aan de start te staan in de Ijsselhallen in Zwolle.

wilt u de nieuwsbrief toegestuurd krijgen? stuur dan een mailtje naar iesseldiesel@hotmail.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: