Tractorpulling Zele 2016

TractorPulling Zele

Op maandag 15 augustus is het in België Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, dus een mooie dag om in Zele tractorpulling te doen. Zo vertrokken wij rond de klok van half 9 naar het Belgische Zele. De laatste drie jaar was het altijd regen in Zele, maar gelukkig dit jaar was het mooi weer!

De baan bood niet zo veel grip dus hadden we al het gewicht achterop gehangen en de bandenspanning aangepast. No Surrender had de proeftrek en kwam mooi weg, maar rond de 80 meter sneuvelde er een turbo… Easy Rider kon moeilijk grip krijgen maar kwam toch aan een Full Pull net zo als iessel diesel. In de Pull Off kreeg Easy Rider geen grip en ging van het gas af rond de 50 meter.

Daarna was het de beurt aan iessel diesel, de combinatie kwam tot 90 meter, niet omdat Erik het gas er haalde maar omdat er een drijfstang naar buiten kwam… Nu zit er een kijkgaatje in de motor, en wat we zien is niet veel goeds. De motor is in het harnas gestorven met de laatste eerste prijs. Wat we nu gaan doen is de rest van de schade opnemen.

Met deze 1e prijs hebben we de leiding in het kampioenschap overgenomen met 2 punten voorsprong, en met nog 1 wedstrijd te gaan is het nog spannend. Maar of we het redden om voor de wedstrijd in Alphen een nieuwe motor er in hebben liggen weten we niet.

Team iessel diesel was nog voor aanstaande Zondag uitgenodigd om in Chatillon sur Seine (Frankrijk) te komen rijden. Maar dat gaat sowieso niet lukken, zo snel krijg je een motor niet klaar.

Dus het was een dag met een lach en een traan.

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: