TractorPulling Aagtekerke

Nieuwsbrief, Gorssel 26 juli 2015,

Bij controle van de koppeling bleek dat de as waaromheen het koppelingspedaal scharniert onder belasting heel iets door boog. Dit was net genoeg om de trekker met ingetrapt pedaal weg te laten rijden. We hebben een extra steun aan de as gemaakt, en nu kunnen we goed toeren maken bij de start.
We hebben besloten om een andere overbrenging in de versnellingsbak te plaatsen. We hadden hiervoor nog een special set pulling tandwielen liggen. Hiervoor moest wel “even” de achterbrug van de versnellingsbak gedemonteerd worden. Maar met behulp van Michiel en Floris is deze klus geklaard.
Vanwege een aanpassing van het technisch reglement moest er een rooster voor de luchtinlaat van de turbo geplaatst worden. Dit om te voorkomen dat bij turboschade delen van het compressor wiel naar buiten komen.
Na aanleiding van de datalogger beelden en de bougies hebben we het methanol systeem anders afgesteld.

<strong>Code Rood</strong>
Het KNMI had code rood afgegeven voor het Zeeuwse-kust gebied, het leek ons een uitgelezen mogelijkheid om de DAF Vanhool bus te testen op zijwind gevoeligheid. Door een ander groot evenement in de Achterhoek waren we met een klein team bestaande uit Gerard, Floris en Erik afgereisd naar Aagtekerke. De bus ging aardig tekeer onderweg maar heeft de test glansrijk doorstaan.
Bij aankomst regende het, maar het weer klaarde op en de Zeeuwse zon scheen.

<strong>The Track</strong>
We mochten als eerste aanhaken voor de Big Benz sleepwagen, De iessel diesel zette een afstand neer van 98 meter. In ons enthousiasme besloten we om de proef trek over te doen. Omdat de balans niet optimaal was.
De Blue Thunder kwam tot 92 meter en het t’Beest kwam tot 66 meter, en Easy Rider die voor het eerst op methanol reed kwam niet van de start lijn. Vol goede moed begonnen we aan de 2e pull, dit pakte anders uit dan gehoopt en de iessel diesel kwam tot stilstand bij 50 meter… Goed voor een 3e plaats.

Voor volgende week gaan we hoofd en handen nog even gebruiken want dan is TractorPulling Lochem!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: