Eurocup Bernay 2016

Nieuwsbrief, Gorssel 5 juni 2016,

Vrijdag ochtend om 11 uur vertrokken Hein, Gerard, Lucia, Erik en Floris naar Bernay. Na een voorspoedige reis met hier en daar wel files waren we 12 uur later aangekomen in Bernay. Het hele weekend was koud en bewolkt maar wel droog weer.

Na een goed ontbijt op de skottelbraai hebben we de trekker uitgeladen en wedstrijd klaar gemaakt. Er was veel belangstelling bij de Franse pullingfans.

IMG_1750

Om 14:00 uur mocht Erik met de iessel diesel als aller eerst aanhaken. Na een Pull van 98 meter werd de sleepwagen lichter gezet. In de officieel run werd er een mooie Full Pull gehaald samen met Easy Rider, Froggy en de nieuwe Franse Light Superstock: Warrior.

In de Pull Off kwam Easy Rider tot 102,31  meter Froggy zette een afstand neer van 99,53 meter. De motor was behoorlijk warm geworden van de 2 runs. Dus deed Erik het rustiger aan met wat minder toeren en kwam tot 77,20 meter. Goed voor een 3e plaats.

We hebben de trekker gecontroleerd en zo op het oog was alles oké. De rest van de dag hebben we van de EuroCup genoten. Bij de SuperStocks heeft Zapo een mooie 2e plaats behaald. Na de vuurwerk show bleef het nog lang gezellig.

Zondag avond waren we de Seine weer over en aan de goede kant van de iessel. Volgende week 19 juni is de 2e competitie wedstrijd tijdens Made’s Power Weekend.

Ps. voor wie de uitzending van Omroep Gelderland gemist heeft, klik op de link, vanaf minuut 12:27 begint het.
Uitzending Gemist: de boer is troef

 

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: