Nieuwe Torre en Demo Bailleul Le Soc (F)

Nieuwsbrief, Gorssel 5 september 2016,

Na Zele moest er ingekuild worden, dit gaf mooi de gelegenheid om na te denken over de trekker en hoe we verder moeten.

Na wat telefoontjes en appjes konden we bij Gerrit Esselink een motorblok ophalen die hij ter sponsoring beschikbaar stelt. Een krukas konden we ergens kopen. Een zuiger en drijfstang hadden we nog op voorraad liggen. En Jan Burggraaf stelden een speciaal geslepen nokkenas in bruikleen. Dankzij de snelle service bij Pasman Motoren en Aggregaten werd het blok gevlakt en gehoond. Daarna konden we alles in elkaar zetten. De bout gaten van de cilinderkop hebben we aangepast op het nieuw blok, ook werd er een nieuwe externe oliepomp gemonteerd voor betere smering.

Waarschijnlijk kon de oude originele oliepomp niet tegen het hogere toerental wat de trekker in Zele maakte. Doordat de trekker in de loop van het seizoen steeds beter begon te lopen kon de motor meer toeren maken.

Dinsdag avond, 2 weken na Zele liep de motor na een luide knal weer. Alles werd gecheckt en het zag er goed uit. ( zie video )

 

Bailleul Le Soc

We waren door de Franse Tractor Pulling organisatie uitgenodigd om in Bailleul Le Soc 2 demo pulls te geven. Met Michiel, Erik, Luuk en Floris gingen we naar het Franse land, we kwamen daar aan op een typisch Franse wedstrijd, er was een landbouwshow, combine race, grasmaaier race, en een standaardklasse. De baan was gewoon op een graanveld, de baan was zacht maar bood toch wat grip. De trekker kwam mooi in balans en maakte 2 Full Pull’s.

De eerste tekenen lijken goed, we gaan deze week de trekker verder inspecteren en gereed maken voor de seizoensfinale in Alphen (NB)

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: