Aagtekerke en thuiswedstrijd Lochem 2018

Aagtekerke 2018
Jan Burggraaf had nog een Ford nokkenas met een zo gehete Farmstock profiel op voorraad liggen. Deze mochten we gelukkig gebruiken zodat we toch konden aanhaken in het Zeeuwse Aagtekerke. Helaas was dit geen succes, de motor en turbo bleven niet draaien, Erik stopte nog net voor de 30 meter. Dan mag je nog een keer aanhaken, maar dit ging niet veel beter we kwamen rond de 50 meter… Een laatste plaats. goed voor toch nog 13 punten! 

De Stentor
We werden door Gerrit Esselink gebeld van de STPL of we een interview wilden geven voor de Stentor. Op maandag avond 23 juli kwam er zowaar een verslaggever en fotograaf in de werkplaats. Erg leuk om met het hele team in de krant te staan. Hierbij het interview hier onder!

 

Nokkenas en koppeling
In de 2 weken er voor hebben we via Aadri van der Veeken een andere nokkenas laten slijpen. Dit is een kopie van de as die het hele jaar er al in zat. Martin van Echteld bood nog spontaan aan zijn reserve nokkenas te gebruiken. Echter deze was had weer een andere klep timing. Daarom werd gekozen voor de gekopieerde nokkenas. 
Maandag avond zat alles weer op de plek, maar de koppeling kwam niet vrij… Dus de volgende dag de trekker middendoor gereden en er bleek dat er een tussenplaat kromgetrokken was. Aadri van der Veeken gebeld en we konden gelijk weer richting Rijen (NB) rijden. De drukgroep werd gecontroleerd en nieuwe drukvingers werden gemonteerd. Ook hebben we besloten om dikkere tussenplaten van 8 ipv6 mm te monteren. Ondertussen was het vrijdag toen alles weer op de plek zat…

Voorbereidingen voor de thuiswedstrijd
Verder naar de voorbereiding van Lochem hebben we de bus van binnen en buiten gepoetst en de trekker in de was gezet. Bij onze sponsoren Bruggeman Sanitair en Badkamers hebben we een party tent en verschillende tafels opgehaald. Bij Sponsor Eetcafe de Hoek werd een koelkast, tent, statafels, eten en drinken opgehaald. Hiervoor hartelijk dank! Zo konden we met een volle bus richting het wedstrijd terrein in Lochem.

t-shirt 
Samen met onze sponsor tractor-shop.nl hebben we t-shirts ontworpen, deze waren voor het eerst in Lochem te koop en werd enthousiast ontvangen door de fans!

Sponsordag
We hadden alle sponsoren en de leden van de club van 100 uitgenodigd om bij de bus een hapje en drankje te doen, het was gezellig en zo vloog de tijd voorbij. De zussen Wilma en Ellen zorgden ervoor dat de catering perfect verliep. 
Omdat het programma vertraging opliep door een te natte baan werd de wedstrijd verreden met Floating Finish. Als 4e mochten we aanhaken, de trekker liep goed en kwam tot 91 meter. Goed voor de 3e plaats! Dit was een mooie opsteker na alle nokkenas problemen van de afgelopen wedstrijden. We waren er hartstikke blij mee! Het bleef nog gezellig tot in de kleine uurtjes. 

Het volgende evenement waar we heen gaan is Knutwil, Zwitserland op 10 en 11 augustus. Hier zijn we vorig jaar ook al uitgenodigd voor een demo en dit beviel ons goed. Hierna gaan we door naar Zele, België op woensdag 15 augustus waar we weer voor de competitie gaan aanhaken. Een drukke week voor de boeg!

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: