Demo in Knutwil en wedstrijd in Zele

Nieuwsbrief, Gorssel 18 augustus 2017

Koudekerk aan den Rijn
Bij aankomst kwam er een bui van 20 mm regen, de organisatie vond het niet nodig om de baan af te dekken… Toen het droog was werd de baan droog geschraapt en bewerkt. Uiteindelijk ontstond er een prima baan! Als 3e mocht de iessel diesel starten, en bereikte de finale samen met No Surender. Deze kon niet meer rijden dus bleven we alleen over. Aanhaken was genoeg voor de overwinning! Dit was maar goed ook, want het inlaatspruitstuk was geschuurd. Zo was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Demo Knutwil, Zwitserland
Met Lucia, Erik en Floris in de bus reden we rond vrijdag 18:00 uur richting het Zwitserse land. Na 7 uur zijn we gestopt in Baden Baden langs de Autobahn. Na een goede nachtrust en ontbijt ging het rond 10 uur richting de grens. Met onze bus kwamen we er zo doorheen, later hoorden we dat andere teams er 2 uur over hadden gedaan… Rond 13:30 uur waren we op de wedstrijd, Het Hurricane team had een mooie plek gereserveerd met uitzicht op de baan.

ShowPull zaterdagavond
Zaterdagavond werd er voor de show gereden, elke trekker 1 keer. Dit keer zat Floris achter het stuur, na 2 keer proberen kwam hij de 3e keer goed weg. In een reflex wilde hij met de rechterhand sturen, en liet de gashandel los… Toen was het over.

Zondag Pokallauf
De eerste run ging goed, dit maal zat Erik weer achter het stuur. Een FP samen met Easy Rider. In de Pull Off mocht Floris het nog een keer proberen. Met meer toeren ging hij op de achterwielen weg tot een kleine 90 meter. Goed voor een 2e plaats.
Na alles gecontroleerd te hebben is de trekker ingeladen en hebben we nog even gefeest met de Zwitsers.

Tractorpulling Zele
Maandag morgen ging het via Frankrijk, Luxemburg naar het Belgische Zele. We waren mooi op schema tot dat de Belgische tolkast het niet meer deed… 2,5 uur later was dit opgelost.
In Zele is met man en macht gewerkt om een goede baan neer te leggen, en dit is gelukt. De eerste run was het een snelle Full Pull. Na het uitlezen van de datalogger beeld dat een cilinder niet goed mee deed, daarvan hebben we de bougie vervangen en ons klaargemaakt voor de pull off. Easy Rider kwam tot 97,62 meter, een hele afstand. Maar de iessel diesel ging goed in de ketting hagen en schoof de voet van de sleepwagen tot 99,54 meter! Met deze eerste plaats gaan we aan de leiding in het Nederlands Kampioenschap. Met nog maar 2 wedstrijden te gaan.

Dorsdag bij de molen
Aanstaande zaterdag staan we met de trekker bij de Gorsselse dorsdag.

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: