Staphorst, de eerste wedstrijd van 2021

Nieuwsbrief, Gorssel 7 augustus 2021

Eindelijk was het dan zo ver, na ruim 1,5 jaar klonk er weer een vertrouwd geluid uit de werkplaats in Gorssel. De eerste wedstrijd op de kalender was Staphorst. Gelukkig paste de trekker nog in de bus, en kon de reis naar het noorden met 3 man sterk beginnen. 

In Staphorst mochten we de klasse aftrappen met een proeftrek. We zagen bij twee prostocks die een demo gaven dat de baan weinig grip bood bij de start. Dit was ook het geval bij ons. Veel toeren maar weinig snelheid. Rond de 50 meter was er veel rookontwikkeling onder de kap, waardoor Erik besloot om het gras terug te trekken. Er was een olie leiding losgekomen. De olie spoot recht op het uitlaat spruitstuk waardoor de rook ontstond, gelukkig niks ernstigs. Na het schoonmaken van de iessel olie konden we nogmaals aanhaken. Met een verbeterde balans maakte we een snelle Full Pull. In de Pull Off zat de gang er goed in en lagen we op koers voor een podium plaats, maar helaas een paar meter daarvoor viel te motor plots stil… Wat resulteerde in een 4e plek. Eenmaal terug in Gorssel bleek dat de rotor van de ontsteking was losgetrild en geen vonken meer gaf. 

Inmiddels hebben we nog wat aanpassingen gedaan en zijn we klaar voor de volgende wedstrijd. Morgen (zondag) zullen we in Made aanhaken voor de 2e competitie wedstrijd. Dit is zonder publiek maar wel met een gratis live-stream, zie de button hier onder voor de link naar de PowerStream. Onze klasse zal rond 12:45 beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s