Montfoort

Gorssel 22 Juli 2013.

4 Augustus 2013 trekkertrek Laren,
iessel diesel stond langs de baan met open motorkap om veel vragen te beantwoorden van bezoekers. Voor kettelarij transport en veevervoer, die iessel diesel gebracht had was het ook bekend terrein.

10 Augustus 2013 Montfoort,
In de week voor Montfoort is er gesleuteld aan iessel diesel. Van trekkerskieken.nl kwam er een prachtige set koplampen voor de spatborden, want 1 kant was nog niet compleet. Henk Meilink heeft voor de mannen langs de baan zijn oude brandwerende pakken uitgeleend. Veel dank hiervoor.

Van de sloop werd een reservoir gehaald uit een Ford Escort auto, om een waterinjectie set te monteren op iessel diesel. Na testen bleek het goed te werken en vol vertrouwen vervoerde Kettelarij het team naar Montfoort. Een taaie kleibaan wachtte de Light Super Stocks!
Er werd aangehaakt aan de Keep Moving sleepwagen en Erik Meijer begon de trekker op toeren te laten komen. De motor begon te sputteren en iessel diesel stopte ermee. Gelukkig voor de dertig meter om het nog een keer te proberen. De tweede poging eindigde net na 30 meter.
Jammer, maar iessel diesel kon het niet trekken en werd afgesleept richting het rennerskwatier.
Ondanks alles werd er een vierde plaats behaald.

Op de datalogger was niet echt te zien waar het probleem ligt. Het is een combinatie van turbo- waste gate- taaie baan- zwaardere sleepwagen. Het team is in beraad om het probleem te vinden.

De volgende wedstrijd is op zondag 25 Augustus 2013 in Alpen ,waar de Nederlandse kampioenschappen worden afgesloten. Een laatste mogelijkheid om iessel diesel in aktie te zien!

facebook pagina

1e poging Montfoort: 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

TractorPulling Team