Loerbeek en Demo Bernay (F) 2018

Club van 100
De club van 100 heeft 2 nieuwe leden er bij! Gerrit Oltvoort  &
Paul Zoerink. Zelf ook lid worden? kijk dan op de website of stuur een mail naar club100iesseldiesel@hotmail.com

Loerbeek
Omdat de grote motor het al redelijk liep hebben we een andere versnelling gemonteerd. De motor zag er verder goed uit en we hebben een kleine aanpassing gedaan in het methanol systeem. Op naar Loerbeek.

Rond de klok van 19:00 uur mochten de Light SuperStocks aanhaken voor de Take It Easy sleepwagen. De baan leek niet zo veel grip te geven daarom hebben we meer gewichten achterop gehangen. Dit werkte goed, De motor liep het eerste stuk van de run nog aan de rijke kant maar de laatste paar meters klonk het al een stuk beter uit de grote verchroomde Tractor-Shop.nl uitlaat! 99,57 meter was genoeg voor de 1e plaats! 

  • iessel diesel 
  • Easy Rider 
  • Rough and Thumble 

Demo Bernay (Frankrijk)
Voor alweer de 3e keer zijn we uitgenodigd om een demo te geven in het Franse Bernay! Met 3 Nederlandse en 3 Franse trekkers konden we een mooie show wegzetten. 

Inmiddels was de grote HX82 turbo klaargemaakt door HMT (Barend Huybrechts, Rocky)en konden we deze mooi testen in Bernay! De brandstof afstelling was een gok omdat we niet goed wisten hoeveel meer lucht de turbo zou geven. Maar we gokte goed, zo goed dat de voorwielen hoog de lucht in gingen, onderweg moest er nog wel flink geremd worden. Daardoor kwamen we 6 cm te kort voor de finale. De 2e poging werd er meer gewicht op de neus gehangen. Helaas ging de trekker bij de start met wat weinig toeren weg, dit resulteerde in een afstand van 97,65 meter. Goed voor de 3e plaats!

  • Moving Mountains
  • Froggy (F)
  • iessel diesel

Het Franse publiek waardeerde het met een groot applaus! Op naar Stroe waar we vrijdag avond de 3e competitie wedstrijd gaan rijden. 

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: