Tractor Pulling Zwolle

Nieuwsbrief, Gorssel 25 Januari 2015,

Indoor Tractor Pulling Zwolle
De laatste wedstrijd van het vorige seizoen hadden we positief afgesloten, dit gaf hoop voor de wedstrijd in Zwolle.
Zaterdag morgen kregen we een telefoontje van Hein Kettelarij, dat hij onderweg was naar Gorssel met de dieplader. Omdat de weg dicht gesneeuwd was kon hij niet harder dan stapvoets rijden. De nieuwe brug in Zutphen kon hij maar nauwelijks opkomen. Eenmaal veilig aangekomen had het team de iessel diesel al ingewikkeld met ronde balen folie gesponsord door Loonbedrijf H. Boschloo en Zn. Wat Hein de opmerking ontlokte: “moet ik die Griezel diesel vervoeren?” Nieuw was ook de motor olie van Royal Trading Deventer. Door de barre weersomstandigheden werd het laden ernstig bemoeilijkt. Maar dankzij de ervaring van Hein en Han kregen we het toch voor elkaar. En de reis naar Zwolle kon beginnen.

Volgens sommige deelnemers hadden we al gewonnen, omdat we de enigste trekker in de Light Super Stock klasse waren. De sleepwagen stond zwaar en de baan was goed dus de iessel diesel moest er hard aan trekken. De toeren zaten er goed in, en de FORD ging op de achterwielen in de iesselhal. Maar niet voor lang want bij 26 meter stopte de motor. Nog een 2e poging maar dat mocht niet baten. Wat nou dan weer?! De motor liep nog wel zonder bijgeluiden. Thuis eerst maar uitzoeken wat de oorzaak is.
Verder hebben we er een leuke dag van gemaakt, en rond de klok van 23.59 uur waren we thuis.

We hebben snel de datalogger uitgedraaid en cilinder 4 vertoonde een hogere temperatuur. En de bougie vertoonde sporen van detonatie… We gaan nu verder uitzoeken wat we gaan doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

TractorPulling Team

%d bloggers liken dit: